Projektek

ZENEKARI, SZÓLÓ- ÉS KAMARAESTEK

BUDAPEST LEGNAGYOBB KONCERTTERMEIBEN

Különlegesek és népszerűek a zenekedvelő budapestiek körében azok a hangversenyek, melyeken Hegedűs Endre két zongoraversenyt (néha hármat) tűz műsorára. A kezdet 2000. október 15-én volt Brahms mindkét csodálatos versenyművével, a Rádiózenekart Vásáry Tamás vezényelte. A szimfonikus zenekar és egyetlen szólista párbeszéde szünet előtt és a második részben is mindig izgalmas és szinte minden esetben telt házat vonzó zenei csemege. A legutóbbi ilyen hangverseny a Covid-vírus miatti veszélyhelyzet kihirdetése előtt két nappal, 2020. március 9-én volt a Zeneakadémia nagytermében Mozart d-moll és Beethoven G-dúr zongoraversenyei előadásával. A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarát Szabó Dániel vezényelte. A 35-nél is több, mindig forró hangulatú zenekari zongoraestek helyszíne a Zeneakadémia nagyterme mellett a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem. A koncertek számos felvétele közül négyet CD+DVD maxi-albumban is kiadott a Stúdió Liszt Kft. Legközelebbi terv 2021. március 10-én Chopin e-moll és Csajkovszkij b-moll zongoraversenyeinek megszólaltatása a Zeneakadémia nagytermében a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának közreműködésével. Szólóestek és kamaraestek is minden évben három alkalommal kerülnek megrendezésre a Zeneakadémia nagytermében és két alkalommal a Pesti Vigadó dísztermében.

HOLDFÉNY ESTEK

A Holdfény Estek szabadtéri hangversenysorozatot 1999-ben álmodtuk meg. Célunk volt, hogy Budapest szívében hazai és külföldi zenekedvelők számára a nyári nappali meleg órák után a szabadban kínáljunk kikapcsolódást nyújtó, igazi élményt adó estéket. A Vármegyeháza díszudvara festői környezetével, történelmi légkörével, kiváló akusztikájával egyedülálló hangulatot áraszt. A patinás emeleti díszterem ad helyet kedvezőtlen időjárás esetén a koncerteknek. A zene szerelmesei, akik családias légkörben, magas színvonalú előadásban vágynak meghallgatni a nagy klasszikusok remekműveit, évek óta visszatérői e kedvelt nyári koncertsorozatnak.

SURSUM CORDA ZENEI FESZTIVÁL

Emeljük föl szívünket!

Nyáresti hangversenyek
Budafok-Tétényben.

2000-ben rendeztük az első koncertsorozatot a XXII. kerületi Önkormányzat támogatásával. Célunk volt, hogy kedves lakóhelyünk, Budafok és a közelben lakók örömét keresve, a helyi adottságokat kihasználva (személyi és környezeti) értékes, ugyanakkor befogadható, szívet-lelket melengető, sokszínű hangszeres összeállítást igénylő muzsikaszó csendüljön föl minél több helyszínen. Többségében ingyenes a belépés ezekre az eseményekre. Mindig augusztus 20. körül kezdődnek a koncertek, amikor újra indul az élet a hosszú nyári pihenő után, s igazi szellemi töltekezéssel lehet fölvenni a versenyt a mindennapok nehéz küzdelmeivel szemben. A muzsika gyógyszer, mindig segít!

Hiszünk a zenében felénk áradó üzenet csodálatos erejében, mely nemcsak felfrissít, ÉLményt ad, de szívünkben, lelkünkben megújít!
Szeretettel várnak mindenkit a sorozat szervezői és nem ritkán közreműködői:

Hegedűs Endre és Katalin

BUDAPEST PIANO QUARTET

Előadóknak és hallgatóságnak egyaránt izgalmas és élményt adó alkalom, amikor négy zongorista ül két zongoránál. A Hegedűs házaspár és a fiatal AlisAdam PianoDuo egymásra találása ígéretesnek tűnik. Előadásukban sok szép zenekari hangzást visszaadni képes átiratok szólalnak meg a zeneirodalom legszebb alkotásaiból válogatva. A XIX. században igen népszerűek voltak ezek a nyolckezes átiratok. Remélhetőleg sikerül újra divatba hozni a kamaramuzsikálásnak ezt a fajtáját! A Budapest Piano Quartet tagjai: Hegedűs Endre, Hegedűs Katalin, Baráz Ádám és Alisa Yajima.

https://alisadampianoduo.com/hungary